Всички мои мисли
ме наобиколиха
обявиха заявиха и откриха
някакво си заседание
за заседналите слегнали и
нерешени предрешени
техни си проблеми...
Всички мои мисли
сочеха ме с пръст
надвикваха се
без да се изслушват
изискваха се искания
списваха се списъци и
с писъци огласяха ме цялата...
Всички мои мисли
бяха зажаднели за
моето внимание
вменяваха ми даже
чуство за вина
че с вино все туша ги
когато дойдат ми до гуша...
Всички мои мисли
заглуших ги без дори
едно движение на мигла
просто им намигнах
загледана във есента
изсипана на жълтите павета
под формата на цветове
препускащи със вятъра...
© Мария Магдалена Всички права запазени