Мисли в новогодишната нощ
Отива си годината... Отива си...
И Времето скъсява се съвсем...
Живота, вярно, има свои минуси,
но по-добър- къде да изберем!..
И ето, спрели се сега на синура,
опитваме се да прозрем отвъд,
а там бездънна бездна се простира
и губи се житейстият ни път...
Опитваме се да научим нещо
за нашата, човешката, Съдба-
столетия до днес живяли грешно
предимно във разгул и веселба,
а продължихме и до днес войните,
земята ни червена е от кръв
и често вместо жито във браздите
растат цветя и те със цвят такъв...
... Отива си годината... Отива си...
Надяваме се идващата днес,
помъкнала очакваните бонуси,
да не прескочи нашият адрес.
И затова навярно тъй безумно
сега крещим и пием до несвяс,
и в тоя ден Светът обзет от лудост
се гърчи от необяснима страст!..
... А всъщност, нищо няма да се случи,
защото Времето не се дели,
но ние, хората, сме се научили
да го броим в: столетия, години, дни...
И нищо общо няма с Необята
на безкрая в Космоса над нас:
това, че населяваме Земята
и в тая нощ ще пием до несвяс!..
26.12.2012. д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени