25.08.2013 г., 18:25 ч.

Мисли за любовта след един филм 

  Поезия » Философска
350 0 2

Мисли за любовта, след един филм

Видях Каренина и Вронски,
изпълнени до край с любов,
и чувствата им в дози конски,
а и трагичния ù послеслов!

Туй бе една любов голяма,
тя с блясъка ги заслепи...
Трагедия, която стана,
и просто как се изроди!

Докато нямаха проблеми
и бяха само в своя свят,
цъфтяха като хризантеми,
и всичко покрай тях бе цвят!

Но щом се вкопчиха в живота -
красивата любов умря,
Те стъпиха на ледохода,
и огънят им изгоря!

Човек щом с Делника се смеси
и грижите го закълват

затъва в  свойте интереси,
и рязко сменя своя път!


  28.12.2012 г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любима ми е историята за Ана Каренина!!!И въпреки цялата трагедия и раздялата описана в последните стихове за мен нито историята им, нито любовта са приключили и точно там е иронията...
  • Даа...факт!
Предложения
: ??:??