30.07.2008 г., 7:39 ч.

Мислиш ли... 

  Поезия
556 0 4


                                                       МИСЛИШ ЛИ

                                                                                     на Маги

 

 

                                                    Мислиш ли,

                                                    че в дъжда

                                                    с капките се сливаш,

                                                    с тази рокля

                                                    на... сълзи?

                                                    Толкова любов

                                                    от теб извира,

                                                    толкоз нежност има

                                                    в твоите очи.

                                                    Ти рана си...

                                                    от обич.

                                                    И танц на нестинарка...

                                                    Вода си...

                                                    непита –

                                                    в кошутена стъпка

                                                    трудно събрана.

                                                    Сълза си –

                                                    тихо изплакана

                                                    с болка и благослов,

                                                    песен започната,

                                                    ласка –

                                                    съзнателно спряна...

                                                    Ти даваш любов

                                                    недокосната,

                                                    недопита...

                                                    И знаеш само ти

                                                    за щастието всичко,

                                                    и...за нещо...

                                                    отминало.

                                                    За тежък нож кания си,

                                                    молитва и

                                                    благословия...

                                                    А пък си

                                                    в бяла рокля...

                                                    на сълзи...

                                                    Мислиш ли,

                                                    че с капките

                                                    в дъжда се сливаш?...

 

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??