1.12.2011 г., 9:36 ч.

Мислителят 

  Поезия » Гражданска
600 0 3

                     Мислителят

 

Прероденият BG мислител на Роден

стои пред Билла, Метро, Кауфланд,

                                                          Сани...

Със празен джоб, с блуждаещ поглед

               мисли какво да купи,

                                    за да се нахрани...

 

Ако Роден го бе изваял черен,

на принципа на мангафара верен,

за да нахрани децата си гладни,

би могъл и нещо да открадне!

Ала Роден го изтипосал бял.

Да крадне с тоя цвят не би посмял!

 

От тежки мисли главата му кипна!

Ръка отпусна, сви я във юмрук.

Май пак ще му наложат

                   да я използва като чук...

 

Минете, моля, покрай Билла, Метро

                               Кауфланд и Сани!

Порадвайте му се на гащите

                                               съдрани...

Не знае неговата мила

                             и грижовна Билла,

че в портфейла му гнездо

                    змия-усойница е свила...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??