13.12.2007 г., 22:45 ч.

Мисъл 

  Поезия » Философска
692 0 6
Една мисъл - голяма, мисъл превземаща,
която пътя държи в своите ръце,
която определя дните и смисъла
на едно мечтаещо и пламенно сърце.

Една мисъл - и всичко се променя,
един миг и ето, изникват светове.
И забравяме, че животът е кратък и нелесен,
че тук за малко сме и всичко някога ще спре.

А мислите ни - не една са или две
и понякога турнир си правят.
Да оцелее тази - правилната!
Да надделее тази - истинската!

И като съдник - проверката на времето оставим.
И като важност - нека 
действителността покаже.
И като значимост - нека знанието определя.
А като ИСТИНА - нека Бог да ни води!
Защото Път е и Живот, и Истина!

© Краси Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??