26.01.2008 г., 0:42 ч.

Митко ученик 

  Поезия » За деца
1845 0 8

МИТКО  УЧЕНИК

 

Митко вече е голям.

Сяда на бюрото сам.

Пише, трие и рисува -

и забравя да лудува.

Има и любима песен.

А когато в ден чудесен

тръгнат с дядо на разходка,

Митко с весела походка

от сърце го забавлява.

Пее - да го отморява.

В къщи радостни са всички.

Две редички със шестички

от бележника поглеждат

и усмихнати нареждат:

"Вижте - нашия умник

е отличен ученик!"

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??