9.08.2007 г., 11:33 ч.

Младият рибар 

  Поезия
634 0 6
От камъните, млад рибар
прострелва спрялата вълна.
Пружина-тяло, див загар
и корда-лъч от светлина.

Свисти, пронизва... тих възторг.
Водата, гладна, все кълве
търпение от втренчен взор
и го дарява с плодове.

Момиче. Поглед отдалеч.
Усмивки пърхат между тях.
Тя казва в полупряка реч:
"В теб победителя видях!"

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??