Младостта е жива
Младостта е нахална и млада жена -
ту червена,ту руса,ту черна.
Тя препуска по мъжки със къса коса
и танцува във рокля вечерна.
Младостта е и вино, тютюн и нагон
и е толкова смешно наивна.
Тя се блъска във теб и не казва "пардон",
младостта е нахално пробивна.
И когато си мислиш,че няма закон,
да те спира да бъдеш красива -
Съдията Живот ти показва картон
и така младостта си отива.
Но какво от това,че под моя бретон
се показва косата ми сива....
Добър вечер, Живот, да направим купон!
Младостта чрез сина ми е жива.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени