23.05.2011 г., 21:46 ч.

Младостта на морето 

  Поезия » Любовна
690 0 12

Морето запрята вълните,

прилични на скъпа подплата.

И хладно е там, на открито,

където все още те чакам.

 

Прелитаха чайки и гларуси

и стръвно изгребваха синьото.

Брегът побеля. И от старост

забрави очите си в мидите.

 

Помниш ли пръстенът, дето

остави на прага пред къщи?

Сега, на брега на морето,

неносен и ням -  ти го връщам.

 

На плажа не падат комети.

Два напукани стари рапана

шептят младостта на морето,

дето вече отдавна я няма.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??