1.05.2010 г., 19:05 ч.

Млечният път 

  Поезия » Любовна
1248 0 17

По Млечния път вървя сред звездите

и мъниста събирам в шепи за теб.

С броеница отмятам как отиват си дните,

пак цветя от Луната подреждам в букет.

 

 

Слънчеви мълнии пазя в хербарий,

водопади от страст в мойте коси.

Топлина пак изгаря очи кехлибарени

и любов на талази в сърцето кипи.

 

Птича песен плува в душите ни,

пеперуди рисуват кристални искри.

Капка обич в сълза върху цвете

с твойте устни, като нафора, приеми.

 

Пътят свършва ли, има ли край

за любов, топлина и копнеж, и мечти...

Краят стига ли там, до мечтания Рай,

или пак отначало ще тръгнем сами?!...

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??