28.02.2018 г., 11:12 ч.

многу добра одеднаш 

  Поезия
225 0 0

Не давај ми многу добра одеднаш

ќе немам маратон за трчање

ќе се збунам пред самата себе

ќе се изгубам во огромен букет

од емоции, мисли и прашалници,

ќе дојдат сите бели пеперутки

и нема да знам со што да ги почестам.

Не давај ми многу добра одеднаш

не можеме сите да имаме сè,

и нека животот се реди постепено.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??