Feb 28, 2018, 11:12 AM

многу добра одеднаш 

  Poetry
221 0 0

Не давај ми многу добра одеднаш

ќе немам маратон за трчање

ќе се збунам пред самата себе

ќе се изгубам во огромен букет

од емоции, мисли и прашалници,

ќе дојдат сите бели пеперутки

и нема да знам со што да ги почестам.

Не давај ми многу добра одеднаш

не можеме сите да имаме сè,

и нека животот се реди постепено.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??