22.09.2005 г., 22:57 ч.

Мое стихче есенно 

  Поезия
3484 0 4

Мое стихче есенно

 

Есента помаха със ръка на лятото,

леко му намигна, свирна със уста,

сложи си кокетно короната, златото,

и с  лятото тръгна, ръка за ръка.

 

Тичаха в полето, в китните градини,

и водите езерни плискаха в брега,

галeха децата, в небесата сини

стрелкаха се птици, сбрани във ята.

 

Есента посегна с топлата си длан,

с четка във ръката с лек замах докосна

пищната палитра с колорит подбран,

сякаш в двора баба чергата си просна.

 

Нарисува слънце, вятър и небе,

смях,  тъга, усмивка, дъжд и топлина,

с топка във ръката тичащо дете...

и накрая плисна щедро светлина.

 

Багри заиграха в трепкащите листи,

багри разноцветни, весели и чисти.

С устрем ги разсипа, после ги събра,

и в живота плисна пищна красота.

 

22.09.2005

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??