17.08.2011 г., 22:06 ч.

Мое тъй вярно , постоянно и старо приятелство 

  Поезия
1323 1 3

Хей предателство

Мое най-вярно приятелство

Само ти неизменно до мене вървиш

С мен уж се радваш , с мен уж скърбиш

И винаги изглеждаш загрижено , мило , добро

Но и двамата знаем

Ти си мръсно и зло

 

Венъж те намирам

В приятел мой стар

В усмихнат колега

В общественик с жар

В родственик близък

В красива жена

Хей предателство

Нима ти владееш света

 

И макар , че го зная

Не мога , не искам да свикна

И търся пак човек в човека да обикна

Но от него излизаш вечното ти

И нагло ме гледаш с нечисти очи

 

Хей предателство

Мое тъй постоянно приятелство

Понякога ти се промъкваш в мен

Тогава се мразя и се чувствам сломен

И паднал най-доло

В човешката кал

От болката обич събирам

И утре знам ще съм я дал

На някой случайно преминал

Носещ с неправо име

Човек

Решил да ни срещне отново с теб

 

Но не мога , не искам да бъда смирен

И всеки път съм

По – силен

По- вярващ

По-можещ

Уверен в човешкото в мен

И сякаш се раждам отново

Поемам по своя си път

Преплетен с толкова други

И знам ще те  видя , ще усетя дъхът и ще чуя твоите думи

 

Хей предателство

Мое тъй старо приятелство

С тебе се знаем отдавна

Не помня

Май , че от първия ден

Но кажи ми

В гроба ще слезеш ли с мен

Или там и ти ще ме предадеш

Ще ме оставиш на мира

Най-сетне ще спреш

Да ми поднасяш с усмивка

Горчивия хап

С всеки мой срещнат

С всеки познат

© Констант Булгара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • съгласен...лиюно на мене това ми е едно от любимите...написах го на 50 мили от Лагос , Нигерия...нямаше конкретен повод...просто нещо ме прихвана
    поздрави на всички ...и благодаря още шеднъж
  • Много добър стих!!! харесах много, разбирам лир.герой, такова приятелство не пожелавам на никого- предателството, то е през целият ни живот, за жалост.
  • Предателство те калява и помага да живееш живот в който постоянно търсиш отговори за това кое е истинско и кое не.
    Страхотно стихотворение и е много точно, защото предателството е навсякъде.
Предложения
: ??:??