ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН, МИЛИ ЮНАЧЕТА-ПЪРВОЛАЧЕТА!!!
МОЕТО СЕСТРИЧЕ
Първолаче-учениче
стана моето сестриче.
Рано, рано сутрин тича,
сам-самичко се облича.
За училище - засмяно
бърза с чантата на рамо.
Знае вече да брои,
цифри пише и реди.
Със другарчета обича
във букварчето да срича.
Ех! Понякога мечтае
с куклите да поиграе...
Ала време вече няма -
ученичка е голяма!
"Мое мъничко сестриче,
първолаче-учениче!
Шестички много събери
и първенец в класа бъди!"
© Лилия Велчева Всички права запазени
С уважение.