17.09.2015 г., 21:52 ч.

Моето слънце 

  Поезия
342 0 0

                                                   Моето слънце

 

 

Едно слънце изгря през  октомври,

в ранни зори ме огря.

За мене ли то се показа?

Сигурно не.

Всеки иска да му е светло и топло,

да сгрее тревожна душа.

Светлина да посочи пътя

към чувствата святи и нежни.

Благодаря ти, слънчо.

Ти си моя лъч за живот,

моята радост в днешния ден.

Всеки твой лъч да намери сърцето,

което тупти от любов!

Тя е слънце озаряващо,

този който обича.

Обичайте, приятели!

Обичайте живота , мечтите!

Радостта да е двойна, необуздана.

Прозрял истината да продължиш

житието безкрайно наречено живот!

Живота не завършва с някаква си смърт,

слънцето грее дори след това.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??