3.06.2010 г., 18:09 ч.

Моето съвремие 

  Поезия » Друга
607 0 2

Нахалство, безобразие, падение

на принципи и безграничен егоизъм -

това е обликът на моето съвремие,

контрастен на понятието хуманизъм.

 

И бих добавила към тази "чудна'' смес -

безчувствието и цинизма,

за да покажа, че в века превес

ще имат суетата и трагизмът.

 

Животът се превърна в пародийна сцена,

светът - в най-просторния театър.

А хора-клоуни си търсят своята арена,

за да докажат принципите на човека-вятър.

...

И хора без души ще се разхождат

около теб и мен. А може би не знаем

дали те не ни подхождат,

или като тях да сме желаем.

 

© Мариета Дечевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно! Толкова правилно, но и толкова жалко...за нас-хората !
    Благодря ти, че си събрала в редовете си чертите на "Нашето съвремие съвремие" хареса ми.
    Поздрави и 6 от мен
Предложения
: ??:??