5.01.2024 г., 6:31 ч.

Мога 

  Поезия » Друга
74 0 1

Аз мога да си се обичам 

от тебе по-добре.

От себе си не се отричам

няма кой да ме спре.

 

Мога да си подарявам

даже и букет цветя.

Даже да се забавлявам:

имам нужда от това.

 

Мога и да си говоря

даже с часове.

Да се смея и да споря

с себе си поне.

 

Мога и без теб да дишам

имам нужда от това.

И за себе си се грижа

с мойте правила.

 

Името си да извикам

даже сред тълпата.

И дори това ми стига

да съм във играта.

 

Даже мога и в прегръдка

да сключа своите ръце.

Да отпия с жадни глътки

капчици небе.

 

Да танцувам и да пея

мога по-добре.

За това не ми и трябват

някакви мъже.

 

 

Мога да си се обичам

по-добре от тебе.

От себе си не се отричам

ти си непотребен.

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??