6.01.2010 г., 11:00 ч.

Моите мисли 

  Поезия
961 0 4

Препускат мислите ми по земята

и търсят кой ги знай какво.

Понякога приличат ми на вятър,

танцуващ по баирите хоро.

Друг път, заровени в нищото,

търсят в черната земя,

след жътвата в стърнището

неприбрани  още семена.

Обикалят, оставени на воля,

същински цигански талиги

и като цигани говорят.

(Ако можеш, мислите ми спри ги.)

Виждал съм ги вечер на коне

да препускат нейде напосоки

и донасят после стихове

със дъх на жрици чернооки.

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??