МОЙ РОДЕН ГРАД
На свищовлии
Обичам те безкрайно, роден град!
Ти моята любов си и утеха,
че има кътче в този земен свят,
което с нежна ласка ме приема.
Гордея се, че в тебе се родих,
под скъпата ми, бащината стряха!
И майчината обич в теб открих,
и в твойта пазва топла ме люляха.
Далеч живея – ти живееш в мен
и стига ми това, че съществуваш!
Мой роден град, мой пристан най-свещен,
до моя сетен дъх, ще ме вълнуваш!
1995 г.
© Румен Ченков Всички права запазени