Nov 18, 2005, 1:43 PM

МОЙ РОДЕН ГРАД 

  Poetry
4481 0 2

МОЙ РОДЕН ГРАД

                       На свищовлии

 

Обичам те безкрайно, роден град!

Ти моята любов си и утеха,

че има кътче в този земен свят,

което с нежна ласка ме приема.

 

Гордея се, че в тебе се родих,

под скъпата ми, бащината стряха!

И майчината обич в теб открих,

и в твойта пазва топла ме люляха.

 

Далеч живея – ти живееш в мен

и стига ми това, че съществуваш!

Мой роден град, мой пристан най-свещен,

до моя сетен дъх, ще ме вълнуваш!

 

1995 г.

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??