30.04.2008 г., 20:16 ч.

Може ли? 

  Поезия » Философска
726 0 4

Може ли едно сърце,

поднесено с топли ръце,

болката да предположи

и просто да отложи

          любовта за някой друг път?


Може ли отронена усмивка

да се превърне във отливка,

а да запази красотата,

щом отиде си искрата

           обратно в своя тъмен кът?

 


Може ли да спрем времето,

когато се задава лято?

Нима се мислим за богове!

Отдавна силни ветрове

           доказали са ни обратното!

© Ирина Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??