25.02.2014 г., 21:45 ч.

Може ли с теб? 

  Поезия
328 0 0

Може ли да къпя живата роса с тебе
и да гоним лунните цветя?
На стените да окичаме сезони
и в очите си да търсим наши небеса?


Може ли в полето да се борим
и петите да ти гъделичкам със стрък жита?
Уморени, в класове да ме приспиваш,
гушнали в щастие света?

Може ли с теб света да преобърна?
Може ли с теб да стана пак дете?
И в квартала да се гоним
с ранени от асфалта колене? 

 

Може ли да гледам паяци с тебе,
да ги храним със захарен памук?
И пролет да посрещаме във всяко време,
да  знаем, че двама трябва да сме тук.

 

© Алия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??