6.09.2019 г., 13:03 ч.

Можеш ли 

  Поезия » Друга
931 4 5


Ако можеш да тръгнеш - върви,
аз изгубих следите от стъпки.
Моят поглед не стига, дори
до най-близкия камък на пътя.

 

Нямам сили денят ми е враг,
иска хляба ми, даже трохите.
Имам мисли до външния праг
всичко друго натам е изтрито.

 

Зад завесите врачки стоят
и предричат ми „огън и жупел“,
но аз вече, измръзвах, горях
и се давех в най-плиткия купел.

 

Ако можех да тръгна - да, щях,
но небето не ме разпознава,
а следите са станали прах,
даже камъните се разпадат!

© Анастасия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??