25.11.2008 г., 19:07 ч.

Можеш ли (Житейска философия) 

  Поезия
1091 0 2
 


Може ли едно дете да се роди
без обич, топлина?
И да продължи земните си дни
без приятелска ръка?

Можеш ли с моливи цветни
всичко ти да украсиш?
Дните слънчеви и летни
усмивките да оцветиш?

Можеш ли от филма интересен
да усетиш всичко ти,
или само с хубавата песен
да осъществиш своите мечти?


Можеш ли с поглед един
да покажеш на света,
че в приятеля ти любим
откриваш любовта?

Можеш ли от учебника безинтересен
живота див чуден ти да изучиш,
или не бива да е толкова лесен
и от грешките ти трябва да се поучиш?


Можеш ли без провали
живота си да продължиш,
за да достигаш своите идеали,
докато сън вечен не заспиш?

© Ден Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абе... мисля, че не. Провалът е част от успеха, както и обратното.
  • Трудно е да се отговори само с "да" или "не"... А може би не чак толкова. Определено се замислих! Поздрави!
Предложения
: ??:??