11.07.2019 г., 15:45 ч.  

Моето лято 

  Поезия » Друга
628 5 7

Моето лято е някак си семпло*,

стъпва тихо по росна трева.

До дувара на селската къща 

гали спомен, роза една...

 

Моето лято е селско и бедно,

с мотика и сърп** във ръка...

Морно ляга под родната стряха

и не чака звезди и луна...

 

Моето лято е лято безкрайно,

то завет е от моят баща!

Аз го пазя в сърцето си тайно!

То е дълг, след него вървя!

 

_______________________________________

*- Семпло - обикновено, просто...

** - Сърп -  се нарича ръчно земеделско сечиво с къса дървена дръжка и извито острие наподобяващо формата на буквата „С“. Използва се за жънене на житни и зърнени бобови култури. Сърпът е със заострена режеща вътрешната страна...

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??