14.02.2018 г., 13:52 ч.

Молба 

  Поезия » Философска
214 0 1

 МОЛБА

 

В обърканата си душа,
аз търся вярната посока...
Не зная как да я теша
и да я пазя от Порока?!

 

В тъмата няма светлинка.
Звездите плачат  по небето...
Без светлина и топлинка,
угасват поривите на сърцето!

 

Объркат съм. О на къде?!
Примамват ме лъжливи думи!
Кой може да ме изведе,
до стреля в "Злото" със куршуми!

 

Аз чувам все човешки стон!
На Господа аз все се моля!
И търся слънчев небосклон,
за туй все още имам воля!


   14.09.1965гПървомай

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??