14.09.2023 г., 7:27 ч.

Молба 

  Поезия » Свободен стих
96 0 0

 

                                 М О Л Б А

 

         Име          Презиме          Фамилия    

от __________ ______________ ______________

След текста следва подпис,който не се чете.

Ще липсват и четящи,загрижените щастливци. 

След пораженията,малко Разумност ще оживее.

 

А там далече в Отвъдното

Паисий ще продължи,да вика още дълго:

"Поради что се срамиш,О...Неразумний Юроде, 

да се наречеш отново Българин?"  

 

За золумите на Даниел

КаПеПетата не съществуват,

продължава той,да преследва своята цел,

Стихиите чрез Него още по-силно Бушуват...

 

Североизтока на Либия

помете бързо,хей така на шега,

над десет хиляди изчезнали,

потънаха в Стихията на Мощна Вълна.

 

Той е част от началото

на поменика голям,

в огромния диапазон на азбуката,

в който още много далеч сме от Я.

 

Не ви ли прави впечатление,

че бурите далеч преди него,

битуваха в друго съотношение

на Хъса към Собственото си Его?    

 

Прави се Той на затихнал,

а дефакто сили нови набира

от Майка си Мощната и Сприхава,

с желание жестоко,да продължи,да убива...

 

Започва на Стихиите Характерът да се променя!

Мутират техните Брутални Издевателства,

нараства бързо списъкът черен

от наши познати,роднини,близки и приятели...  

 

От година и кусур говоря,

как ще дойдат Времената Такива,

в милиарди да се отчитат глобите,

които само лихвите ще покриват.

 

Изразът на сметката в човешки ресурс

за ден ще бъде в милиони отчитана,

не поемем ли верния курс,

в грешни посоки не спреме ли,да залитаме.

 

Всеки ден се времето приближава,

на Стихиите Моща да продължи,да нараства,

все по-дълбоки следи да оставят...

Да расте броя на Нещастията!

 

Не положим ли Огромни Усилия,

да занулим Въглеродния Отпечатък,

Децата Му ще продължават,да ни убиват

и да ни лишават от желаното Щастие...

 

Технологиите наперено до душите ни се докопват,

а Стихиите ги подмятат по деретата...

Потъват те на Бурите във Окото,

за нас забравяйки и за личните си претенции.

 

Моята песен е вече към края си.

Познал съм Любови,Раздели,Мъка и Щастие.

Искам,да помогна,това да познаят

поколенията,които след нас ще израстват.

 

Толкова много ли искам?

Да се съберем публично и да обсъдим

положението,от което на всички вече ни писва,

ако искаме,да продължим и да ни бъде...

 

13.09.2023г.гр.Свищов

             

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??