6.06.2008 г., 17:41 ч.

Молба 

  Поезия » Любовна
593 0 3

Душата ми е взета в робство гнетно

на спомени, избягали във моите мечти,

в които минало и бъдеще едно са,

а в тях навсякъде си само ти.

 

 

Очите ми изплакали са всичките си сълзи,

последната изсъхна непроронена,

дори дъждът престана да вали -

макар и облачно, небето е пресъхнало.

 

 

Сърцето ми не зная още ли тупти -

в паяжина здрава омотано е.

Единствено забързва като влезеш ти,

но вериги да разкъса невъзможно е.

 

 

Аз още търся чувства в пепелта

на изгорялата до дъно моя същност,

превърнало се всичко в каменна река,

застинала в студена безутешност.

 

 

Моля те, от плен душата ми освободи,

любов ми дай - сърцето да тупти,

очите ми със сълзите отново напълни,

от камъка вълни в реката направи!

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз още търся чувства в пепелта

    на изгорялата до дъно моя същност,

    Когато поровиш там, може да се връщаш само, ако има въглени, но и в ответната страна, иначе просто му сипи пепел...
  • стихотворението ти е прексрасно
  • Хубаво!
Предложения
: ??:??