1.08.2018 г., 10:26 ч.

Молба за милост 

  Поезия » Любовна
636 2 2

Незнайно как - но всяка вечер

ти в мойта стая тихо се промъкваш,

а след това - бушуваш в моя мозък,

като подпийнала на бала херцогиня...

 

А после пък - подобно на диспечер-

у мене урагани всякакви забъркваш,

които карат ме - подобно восък

да падам долу и да прося милостиня!

 

Да искам прошка, за това че нещо не направих,

или натрупах прекалено много грешки,

или че сторих нещо непростимо - 

оттук - нататък - всичко ми е криво ...

 

Живота си не мога да оправя - 

пред погледа ми - има само пречки!

Тежи връз мен една вина за трима!

Голяма грижа имам! Спасете ме! Залюбих самодива!

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??