16.01.2014 г., 12:39 ч.

Моли пострада 

  Поезия » За деца
598 0 4

    Моли пострада

 

Моли падна от леглото

и удари се жестоко,

мама бързичко я взе,

че изглежда много зле.

 

Гледа, хълца, но не лае,

може би това е краят,

мислехме си Ние всички

и ни тръгнаха сълзички.

 

Гледахме я във очите

и се чудехме, горките,

как да и помогнем, как,

та да стане пак юнак.

 

Жал ми стана мене,

тя е тъй - добричка

а пък страда,

някак си самичка.

 

Мама я погали,

леко по главата,

а пък тя, душата,

трепна със краката.

 

Взе да се изправя,

мръдна със ушенца,

вирна опашлето,

писна със гласчето!

 

Пак ли ще е дружка,

малката сладушка,

ще ли се оправи,

че да ни се гали?

 

Някак ни олекна,

като се разходи,

пийна си водица,

хапна си храница.

 

Мама се усмихна,

взе я във ръце,

гушна я с надежда

дано да е добре...

...............................

...............................

Пак сме четирима,

Моли е със нас

и поехме дружно

в този ранен час.

 

Някак си прескочи

своята беда,

ще я пазим всички,

тя ни е - Мечта!...

 

 

 

© Вал Герх Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трябва да учим децата да са състрадателни. Ти го правиш със стиховете си.
  • БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ,ЗА МИЛИТЕ ДУМИ
  • Поздрав и от мен, Вал за това мило и нежно стихче!
  • Страхотно стихче за деца!!!
    Поздравления!!!
    Добрите хора имат мечти, останалите - комплекси за малоценност...
    Запази детето в себе си, Вал!!!
    БЪДИ!!!
Предложения
: ??:??