11.05.2010 г., 19:36 ч.

Молитва 

  Поезия » Пейзажна
624 0 5

 

Към Тебе, Боже, аз издигам

ръцете си в молитва свята,

на Тебе уповавам силно

и пак на Теб оставям си съдбата.

И сутрин рано Те очаквам,

и нощем викам Те с копнеж,

пред Теб душата си изплаквам -

разкривам своето сърце.

Аз моля Те да чуеш тези думи,

които тихичко на Теб шептя:

Дари покой Ти на съня ми

и нека бъда по-добра!

Дари ми щастие и мъдрост,

надежда блага, вяра и любов,

да срещам трудностите с твърдост,

на злото да не стана роб!

Тогава, Боже, научи ме

аз щастие на другите да дам.

По пътя славен Ти води ни

към Твоя свят, пречуден храм!

 

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??