Към Тебе, Боже, аз издигам
ръцете си в молитва свята,
на Тебе уповавам силно
и пак на Теб оставям си съдбата.
И сутрин рано Те очаквам,
и нощем викам Те с копнеж,
пред Теб душата си изплаквам -
разкривам своето сърце.
Аз моля Те да чуеш тези думи,
които тихичко на Теб шептя:
Дари покой Ти на съня ми
и нека бъда по-добра!
Дари ми щастие и мъдрост,
надежда блага, вяра и любов,
да срещам трудностите с твърдост,
на злото да не стана роб!
Тогава, Боже, научи ме
аз щастие на другите да дам.
По пътя славен Ти води ни
към Твоя свят, пречуден храм!
© Виктория All rights reserved.