15.01.2008 г., 21:44 ч.

Молитва 

  Поезия » Бели стихове
674 0 5
 

      МОЛИТВА

 

 

Изкъпете я в мляко

нека белите струи текат,

чисти в своята животинска святост.

Изцелете и най-малката ерес,

под най-ранното слънце.

Вземете я за ръка,

кажете и че няма нищо,

за да не плаче за разлятото мляко.

Пръснете!

Куршуми от чисто сребро.

 

Стрийте!

Костите и в хаван.

Строшете!

Бутилки от вино в краката и.

Нека зелено стъкло

блести по ръцете и.

Да бъде.

Нека млякото тече,

нека струи надолу,

все надолу по древната трева.

© Цецо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??