14.08.2009 г., 23:20 ч.

Молитва 

  Поезия » Друга
736 0 29

 

 

Молитва

 

... Върни ми

онзи Сън за Любовта,

за тихия копнеж

на женските ми длани

и разпилените от Обич

крачки ми върни,

че зъзнат в мене

думи невидяни...

Да лумне Лятото,

да онемее Пролетта

и кална от съмнения,

но плодна да е всяка Есен,

а Зимата - да скрие

липси и очи

в звънчетата на детска песен...

Не ме оставяй

коленичила да моля,

прокъсана и жадна реч

към Тебе да мълвя,

въздай - на крехката ми

нежност воля...

И нека странстващ е Щрихът!

И нека смел и смешен е Светът!

И нека винаги да има сбъднат край

горчивото човешко "Обещай..."

 

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??