Пак към Теб се обръщам, о, Боже,
със смирена и тиха молба,
няма друг, просто никой не може
да раздава тъй щедро блага.
Днес те моля за мир на земята!
И за дъжд! И за много неща,
Но сърцата, о, Боже, сърцата,
докосни ги с любяща ръка.
Научи ни да бъдем различни,
тази злоба как само тежи!
Нека знаем какво е обичане
и какво е да бъдем добри!
© Руми Всички права запазени