В Тебе Боже съм щастлива,
страсти, горести надвивам
и в молитвата си бяла
чувствам нежната си цялост.
В Твоята любов съм смела,
Цар в небесните предели
учиш много да обичам
Тебе, мене, после всички.
В Теб е цялата ми сила,
вяра и надежда, милост,
Троице единосъщна,
блага, славна и могъща.
Щом погалиш ми сърцето
цвете е, ухае, свети,
с милостта ме утешаваш,
слава Боже, вечна слава.
Слава Царю на царете,
Слава Бог на Боговете,
Божи Сине, Възкресени,
Слава Боже Неизменен.
© Милена Френкева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »