10.04.2008 г., 13:47 ч.  

Молитва 

  Поезия » Друга
869 0 5

   Молитва

 

Бели приказки,

черни мисли,

страсти огнени

в сините нощи...

Аз се моля,

моля те, Господи,

дай ми плът за моето

                             още...

Като лъч от светлина,

тичащ в тишината...

ще рисувам плът,

макар и непозната...

със бои от ласки парещи

и очи, разплакани от страстите.

Как да спра да искам, Господи,

като стихия съм във Космоса.

Как да спра да чакам нощите,

да жадувам мисли недокосвани,

да сънувам изгреви от спомени

със криле от думи огнени?

Как да спра?...

Благодаря ти, Господи.

 

 

                Май 2004г.

© Милена Дякова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??