6.06.2013 г., 7:56 ч.

Молитва към Морето... 

  Поезия » Пейзажна
444 0 3

Молитва към Морето...

 

Море пред теб възторжена мълча!...

Защото ти си нещо изначално

и в тебе вечно диша яростта,

и в тебе вечно жива е страстта,

и грабваш ме внезапно и тотално...

 

За мен си и религия, и Бог,

и аз пред теб молитвено се кланям-

Душата си тревожна давам в дар

пред твоя разлюлян, жесток олтар,

но на пристрастие не се осланям...

 

И никога не ще ти изменя

пред други богове да се навеждам!...

И ти за мен си начин на живот,

и безразсъдност осъзната в ход,

но и брегът на моята Надежда!...

 

В Живота ми мелодия звучи:

задъхан вятърът я изпълнява:

за да я слуша мълния ще спре,

това е твоята мелодия Море...

И Вечността безкрайно я припява...

 

Коста Качев,

някъде из Южните морета

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??