Молитва към Морето...
Море пред теб възторжена мълча!...
Защото ти си нещо изначално
и в тебе вечно диша яростта,
и в тебе вечно жива е страстта,
и грабваш ме внезапно и тотално...
За мен си и религия, и Бог,
и аз пред теб молитвено се кланям-
Душата си тревожна давам в дар
пред твоя разлюлян, жесток олтар,
но на пристрастие не се осланям...
И никога не ще ти изменя
пред други богове да се навеждам!...
И ти за мен си начин на живот,
и безразсъдност осъзната в ход,
но и брегът на моята Надежда!...
В Живота ми мелодия звучи:
задъхан вятърът я изпълнява:
за да я слуша мълния ще спре,
това е твоята мелодия Море...
И Вечността безкрайно я припява...
Коста Качев,
някъде из Южните морета
© Коста Качев All rights reserved.
Привет от мен и лек ден!