24.02.2022 г., 13:37 ч.

Молитва на поета 

  Поезия » Гражданска
347 0 3

Молитва на поета

 

Моля те, Господи, веднага войната спри,

ти можеш, неразумните хора вразуми.

Покажи им, че не това е пътя им на земята,

мирът е много важен за хората, не войната.

 

Защо бе, хора, не чувате на Бог словата,

той гледа и вас високо от небесата.

Най-важен е само животът човешки,

пази го, Боже, покажи им техните грешки.

 

Защо вече брата за брата не е Брат,

един е беден, а другият – много богат.

Нима това е най-важното на този свят,

какво толкова те има да делят.

 

Много те моля, Господи, пази децата,

от болести, сега и от бомбите ги опази.

Ти можеш, техният живот, моля те, спаси,

закриляй ги, бди над тях и ги запази!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??