МОЛИТВА ОТ СЪРЦЕ
Мили Боже, помогни,
закриляй ме, нищожна, се моля.
Десница свята протегни,
изтрий зла орис и неволя.
Сълза гореща се отрони
и към сърцето ми се спусна,
че, Господи, от мене ти изгони
на зъл демон духа разпуснат.
На тебе, Боже Всемогъщи,
от все сърце благодаря,
че всекиго с любов прегръщаш,
даряваш го със доброта.
Щом наумиш си да изпиташ
докрай измъчена душа,
венеца трънен ти изплиташ,
полагаш го над страдаща глава.
В каквото съм сгрешила досега,
прости ми Боже и... спаси ме,
закриляй ме със топлота.
А аз ще шепна твоето име!
29.11.1999год.
© ОрФи Всички права запазени