14.04.2022 г., 23:33 ч.  

Молитва за децата ни 

  Поезия » За деца, Философска
401 2 8

Горчиво плаче моята душа.

Защо в съня сълзите си прегръщам?

Отдадена изцяло на деня

молитвата си в приказка превръщам.

 

Пренасям се във слънчева страна,

където слънцето за всички свети.

На воля тичат слънчеви деца

и слънчево омайват ветровете.

 

Там няма болка в чистите сърца,

криле пречупени, безмислени окови,

в бунището захвърлени цветя

и клетвено изречени прокоби.

 

Там има път за нашите деца,

изпълнен със любов и светли дири.

"Обичам те!" - са първите слова,

пробудили душите. Еликсири.

 

Да! Приказката нека създадем

за бъдещите хора, дух смирили.

Букет от вяра да им поднесем

и слънчев дом... за времената  мирни.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??