2.05.2023 г., 7:39 ч.

Молитва за Обич 

  Поезия
369 2 1

МОЛИТВА ЗА ОБИЧ

 

... Господи, нали си ми приятел, все след Теб пътикам в Твоя свят,

хляб и риба – гледам, си ми пратил, да ги делна с някой гладен брат,

пуснал си ми в дѝскоса на Храма някой лев – да пийна бира-две,

лен да купя – и гергеф на мама! – да бродира все тъй – с векове! –

да нахраня пролетните птички със трошички в зимното поле

 

и да бъдат хората добрички! – щом ги вдигне Третото петле.

Дай в зори на тъжното сираче баничка пред фурната за хляб?

И – ако Човек край мен заплаче, прегърнѝ го– светъл Божи раб.

А на мен пратѝ ми за награда? – светлите Ти мисли да чета.

Нека никой, Боже, да не страда! – в свят на Обич, Мир и Доброта.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А на мен пратѝ ми за награда? – светлите Ти мисли да чета.

    Ти си благословен с това, че те е пуснал да четеш мислите му.
Предложения
: ??:??