МОЛИТВА ЗА ЩАСТИЕ
В мрачна стая стоиш унил.
Сред тълпа от хора съзерцаваш красотата
на една жена и бленуваш да си неин и мил,
но смелост не достига и пак приветстваш самотата.
Понякога в сърцето ти присяда
тежко чувство и досада.
В плен на горест и тъга,
търсиш лек за своята душа.
Животът ти тъй глухо преминава
и ти си спомняш мъдростите му тогава:
“Един стреми се и върви напред,
а друг очаква някакъв късмет.”
“Какво очаквам аз?!” – се питаш ти.
“Дали стремя се към моите мечти,
или оправдания намирам за своите беди?!
Приятелю, утеха само си ми ти,
ала днес се губиш бавно в мойте дни.”
Болка няма неусетно те сподавя
и сълзи обливат тъжните очи.
Любовта – казват – всичко побеждава,
но вярата угаснала е в твоите гърди.
Смирен във тъмното се скиташ
и молитва тихичко шептиш.
Кога ли нея ще изпиташ?!...
Жена, любов, копнеж...
и как със мъка ще заспиш!
06.XI.2010
© Камен Тодоров Всички права запазени