Nov 9, 2010, 1:02 PM  

Молитва за щастие 

  Poetry » Other
1477 0 0

МОЛИТВА  ЗА  ЩАСТИЕ

 

 

В мрачна стая стоиш унил.

Сред тълпа от хора съзерцаваш красотата

на една жена и бленуваш да си неин и мил,

но смелост не достига и пак приветстваш самотата.

 

Понякога в сърцето ти присяда

тежко чувство и досада.

В плен на горест и тъга,

търсиш лек за своята душа.

 

Животът ти тъй глухо преминава

и ти си спомняш мъдростите му тогава:

“Един стреми се и върви напред,

а друг очаква някакъв късмет.”

 

“Какво очаквам аз?!” – се питаш ти.

“Дали стремя се към моите мечти,

или оправдания намирам за своите беди?!

Приятелю, утеха само си ми ти,

ала днес се губиш бавно в мойте дни.”

 

Болка няма неусетно те сподавя

и сълзи обливат тъжните очи.

Любовта – казват – всичко побеждава,

но вярата угаснала е в твоите гърди.

 

Смирен във тъмното се скиташ

и молитва тихичко шептиш.

Кога ли нея ще изпиташ?!...

Жена, любов, копнеж...

и как със мъка ще заспиш!

 

 

06.XI.2010

Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??