23.10.2019 г., 18:54 ч.

Моля за вашите аплодисменти 

  Поезия » Пародии
521 3 6

Да напиша стих от арматура,

от стъкла и от бодлива тел,

с ъгловáта, стряскаща структýра,

си поставих тук за цел.

 

Винкелът във образ на пастир

реже гърла със бръсначен нож.

Скалпелът е взводен командир,

а ръждата е на римите ми вожд...

 

Шляпат като кукички метафори

в гьола на безумно вдъхновение.

Пеят ми безмозъчните трактори,

а от фаровете им струи презрение.

 

Плъх изяжда тази чернова

и оформя структорно куплети,

мазно леят се петролени слова

под диктовката на братовчед на Йети...

 

Търся в мозъка си ампутиран

някакъв оригинал и нещо ново.

Стихът е безсмислен, но гримиран

е с червило от грънясало олово...

 

Всяка буква е ръжда в окото

заредена с вирус на антракс.

Като наковалня ми тежи перото,

а Музата до мен си хапва снакс...

 

Ръсят се трохи от глупост глуха,

които свързвам в сляпо стихоплетство,

смилат камъните ми в търбуха

последните следи от чуждо детство...

 

И ето, стихът тук горещ, 

е почти готов - любовно свети,

с пламъчето на гробовна свещ

въплътено в мъртвите куплети...

 

Остава име да му изплющя най-яко,

а после скромно и да чакам за овация

макар, че това нещо е в стил ако

(Не ме разбра ли? Ами кенефена атракция...)

 

09.06.2017

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за оценката, Пепи 😋
  • Чудесна пародия! Аплодисменти!
  • И на това съм доволен, Ангелче 😋
    Благодаря ти 😀😋😀
  • Юри, наистина е бъркотия :=))
    Ничка, мерсаж, а иначе се радвам на избора ти, но обичам да си показвам и рогцата 😋
    Благодаря, приятели 😋😂😋
  • Аплодисментите ги имаш Гош!
    Бъди все така забавен, но знаеш. че ми харесват повече
    сериозните произведения!
  • Аплодисменти за бъркотията!😋
Предложения
: ??:??