26.08.2018 г., 21:19 ч.

Момче, животът си отива 

  Поезия » Друга
532 1 2

Старец някога е казал,
-Момче, животът си отива..
Побързай, щом не си показал,
на жена, че е красива.
Но не на всяка, а на тази,
дето, както майката в утроба,
бебето си живо пази,
ще те люби чак до гроба.
А преди да си и дал, 
сърце отворено без страх,
нужно е да си разбрал,
телата ви са шепа прах.
Душите ви са тия дето,
трябва всъщност да се слеят
и както птиците в небето,
да полетят и да запеят.
Да се гледате безмълвно.
Щастливи, даже да мълчите.
Да си вярвате напълно.
Да сте готови да простите.
Да може, някога и след смъртта,
Да сте заедно във небесата.
Че истинска е любовта,
ако е вечна, както е душата.
 

© Джон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??