23.05.2014 г., 10:24 ч.

Момче (кръг в пясъка) 

  Поезия » Друга
727 0 6

                                                            "Само Бог има право

                                                                      на самота."

 

                                                                            Турска поговорка

 

 

Говоря на развален кантонски...
Стъпвам
Влюбвам се пред камера
Забравям да искам да пиша
Боли ме
После отново ме боли
Внушавам си
Плача върху майчините колене
Заспивам

Виждам те измежду боровете
После ставам твърде хартиен
Твърде спокоен сценарист
И знам как тупти сърцето ми
Знам

Отдръпване от океана на живота -
На брега
Където няма тъга
Но няма и радост
Не ме боли
Крещя
Не ме боли
Вярвам

Вярвам ли? 

 

***

 

Аз губя вярата си

 

Гледам през застаряващ

Ням прозорец 

 

Часовникът

Е спрял

На забранено място

А мигът протича

В кръг

Защото аз губя вярата си

 

                                                       15.11.2009 г. Пловдив

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Джак, брегът не е за тебе явно. Интересно ми беше...
  • здрасти, Джак
    това, което нямаме или сме загубили сега, ще го наваксаме в следващия живот
    поздрави
  • Много, много, много ми хареса! Страшно много! Поздрав!
  • Безверие и безвремие.Хареса ми.
  • Завърти часовника... смлени борови иглички оставят дъх на смола... залепени ли сме за Времето...?
  • Леко ме затрудни разваленият ти кантонски, но разбрах сценария.
    Въпреки верските кръговрати - плувай, Донър - туптежът е важен!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??